Beatos Nicholson receptas Kalėdų stalui: vištų blauzdelės su vynuogėmis ir moliūgais

Beata Nicholson/ „Beatos Virtuvės“ nuotr.
Autorius: Žmonės.lt, „Beatos virtuvė"
Publikuota: 2020-12-24 15:59
„Pažadu – apsilaižysite pirštus, šis patiekalas sulaukė daugybės liaupsių. Lengvai ir greitai paruošiama vakarienė, puikiai tinkanti Kalėdų stalui“, – sako Beata Nicholson ir kartu su portalo Žmonės.lt skaitytojais dalijasi vištų blauzdelių su vynuogėmis ir moliūgais receptu.

Reikės:

  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto malto kumino
  • 1 šaukšto malto raudonėlio
  • 1 šaukšto druskos
  • 1 šaukšto šviežiai maltų pipirų
  • 1/4 šaukšto aitriųjų paprikų skiedrelių
  • 1 sviestinio moliūgo
  • 1 saliero gumbo
  • 100 g rudųjų pievagrybių
  • kelių kekių besėklių raudonųjų vynuogių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1–2 šaukštų balzaminio acto
  • 6–8 vištų blauzdelių
  • saujelės petražolių, bazilikų ar mėtų pagardinti
Vištiena su vynuogėmis / Dovilės Jakštaitės nuotr.
Vištiena su vynuogėmis / Dovilės Jakštaitės nuotr.

Gaminame:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 190 °C. Dubenėlyje sumaišome cukrų, druską ir visus prieskonius.
  2. Moliūgą ir saliero gumbą nulupame. Moliūgą perpjauname pusiau, išimame sėklas ir supjaustome riekelėmis, o saliero gumbą – kubeliais. Pievagrybius pasmulkiname, jei dideli. Jei mažiukai, paliekame nepjaustytus. Daržoves ir vynuoges dubenyje sumaišome su alyvuogių aliejumi, actu ir pabarstome puse kiekio prieskonių. Gerai sumaišome, kad daržovės pasidengtų prieskoniais. Sudedame daržoves į didelį kepimo indą.
  3. Vištų blauzdeles įtriname likusiais prieskoniais ir sudedame į skardą prie daržovių. Dar pašlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje apie 40 minučių. Jei vištiena arba daržovės pradėjo labai skrusti, uždengiame folija ir baigiame kepti. Patiekiame pabarstę žolelėmis.

Naujausi straipsniai

Saugirdas Vaitulionis / Gedmanto Kropio nuotr.

Reklama

„Zalando“ stilingai atšventė vienerių metų sukaktį Lietuvoje / J.Auškelio nuotr.

Reklama