Pirmoji „Revolution Festival 2016“ diena: Sudeikiuose linksminasi elektroninės muzikos gerbėjai

„Revolution Festival 2016“ akimirkos / Vytenio Zabulionio nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2016-07-09 15:37
Penktadienį duris atvėrė trijų dienų trukmės elektroninės muzikos festivalis „Revolution Festival 2016“, vykstantis Sudeikiuose, pietinėje Alaušo ežero pakrantėje.

Trečius metus vykstantis renginys į Aukštaitijos perlu vadinamą gyvenvietę atnešė garsų, spalvų ir šviesų miksą, kurį sudaro daugiau nei 80 atlikėjų atliekama elektroninė muzika – reggae, jungle, drum and bass, techno, hardcore ir psy trance.

Renginio organizatoriai siekia, kad festivalis sukeltų revoliuciją elektroninės muzikos padangėje, pakviestų elektroninės muzikos gerbėjus nebūti įsikibus tik į vieną mėgiamą stilių, o domėtis ir eksperimentuoti su visais – nuo jungle iki psy trance, nes tik taip galime sugriauti vyraujančius stereotipus apie vieną muzikos stilių temylinčius melomanus.

Vytenio Zabuliono nuotr.
Vytenio Zabuliono nuotr.

Kaip teigia renginio organizatoriai: „Svarbiausia festivalyje yra muzika.“ Šį „Revolution Festival 2016“ prioritetą išpildė dvi scenos: „Neverland“ ir „Promised Land“. Festivalio organizatoriai nusprendė eksperimentuoti ir rinktis ne kiekybę, o kokybę – dviejose scenose muzika netils nuo penktadienio iki sekmadienio vakaro – lankytojai mėgausis kokybiško garso ir vaizdo sinteze ištisas 56 valandas.

Pagrindinė festivalio scena „Promised Land“ iš pradžių kvietė vasarą šaukiančiais jungle ir reggae garsais, o vėliau transformavosi į hardcore muzikos gerbėjų šventovę.

Vytenio Zabuliono nuotr.
Vytenio Zabuliono nuotr.

Ant šios scenos naktį iš penktadienio į šeštadienį lipo tikri šiuolaikiniai pranašai: „Promised Land“ kryptį parodysianti jungle scenos žvaigždė Demolition Man iš Didžiosios Britanijos ir hardcore įžymybė iš Lenkijos I:GOR.

Pirmąją naktį taip pasirodė tokie jungle atlikėjai kaip Aries (GB), Jacky Murda (GB), AfaRastaFa (CZ), hardcore atstovai – Evilspot (LT) ir Dr. X-Ray (LT). Sekmadienį visą likusią energiją kvies atiduoti Nati (PL), CRiS3R (SE/IT) ir Terrorbunny (RU).

Vytenio Zabuliono nuotr.
Vytenio Zabuliono nuotr.

„Neverland“ scenoje susitiko dvi, atrodo, priešingos muzikos jėgos: techno ir psy trance. Penktadienį auditoriją valdė techno dievas D. Carbone (IT), o toliau festivalio programą tęs psy trance ateivis Mantra Flow (DK). Atsiduoti ritmui kvies tokie techno atlikėjai kaip Inner (LT), THING (LT), Black Fire (LT), psy trance – Secret Vison (DK), DJ Saga (LT), Atman (LT), TeleporT (LT) bei kiti šių muzikos stilių dinastijų atstovai.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai

Saugirdas Vaitulionis / Gedmanto Kropio nuotr.

Reklama

„Zalando“ stilingai atšventė vienerių metų sukaktį Lietuvoje / J.Auškelio nuotr.

Reklama