Mėsainiai

Mėsainiai / Redakcijos archyv.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-06-18 14:08
Vasara – iškylų ir švenčių lauke metas. O nei vienas susibūrimas neįsivaizduojamas be skanaus maisto. Pradžiuginkite artimuosius skaniais mėsainiais. Jie patiks ir mažiems, ir dideliems.

Dešimčiai nedidelių mėsainiukų jums reikės: 600 g jautienos faršo, svogūno, a. š. druskos, žiupsnio maltų juodųjų pipirų, kiaušinio, salotų lapelių, pomidorų, Čederio sūrio, kelių marinuotų agurkėlių, v. š. majonezo, raudonojo svogūno, pomidoro padažo, bandelių mėsainiams, aliejaus kepti.

  • Faršą paskaninkite druska ir pipirais, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkiai kapotą svogūną ir gerai išminkykite. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite bent valandai į šaldytuvą (nebūtinai).
  • Suformuokite reikiamo dydžio kotletėlius ir iškepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Kol dar karšti, kiekvieną kotletėlį uždenkite gabalėliu sūrio, kad šiek tiek sušiltų ir dailiai apgaubtų mėsą.
  • Orkaitėje paskrudinkite per pusę perpjautas bandeles.
  • Agurkėlius smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su majonezu
  • Salotas nuplaukite ir nuvarvinkite, pomidorus ir raudonąjį svogūną supjaustykite griežinėliais.
  • Vieną bandelės pusę patepkite pomidorų padažu, ant jos klokite salotos lapą, dėkite pomidoro griežinėlį, kotletėlį, ant jo raudonojo svogūno žiedą, agurkėlių ir uždenkite antra bandelės puse.
Ji24.lt

Naujausi straipsniai

Saugirdas Vaitulionis / Gedmanto Kropio nuotr.

Reklama

„Zalando“ stilingai atšventė vienerių metų sukaktį Lietuvoje / J.Auškelio nuotr.

Reklama